eur:
395.02
usd:
370.98
bux:
65376.72
2024. április 19. péntek Emma

Van bőven gáz

Magyarország földgázzal való ellátása a jelenleg rendelkezésre álló készletekből több hónapra, korlátozások nélkül biztosítható, akár még az Oroszországból, az ukrán határ felől érkező földgázszállítások nem várt kiesése esetén is - közölte a Magyar Energia Hivatal

A hatályos szabályozás alapján az esetleg bekövetkező rendkívüli események egyértelmű forgatókönyv szerint, megnyugtató módon kezelhetők - fűzte hozzá az MTI kérdésére adott válaszban a hivatal.

A Magyar Energia Hivatal "minden évben nagy figyelmet fordít a téli felkészülésre. Így idén is folyamatosan nyomon követi a hazai földgázellátás alakulását, és valamennyi körülmény figyelembe vételével, heti gyakorisággal előrejelzéseket készít a kormányzat számára a fűtési időszak végéig terjedő teljes időszakra" - olvasható az írásos válaszban.

A válaszban a hivatal megjegyzi, hogy a belföldi földgázfelhasználás 2011. december 1. és 26. között mintegy 16 százalékkal volt alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest.

A korábbi tájékoztatás szerint a fűtési idényben a hőmérséklet egy Celsius-fokos változása 1,5-2,5 millió köbméter változást jelent a földgázfelhasználásban.

A biztonsági földgáztárolóban közel 1,2 milliárd köbméter földgáz van, az E.ON kereskedelmi tárolóiban több mint 2,4 milliárd köbméter, ami a piaci igényeknek megfelel. A napi felhasználás az elmúlt napokban 45 millió köbméter körül alakult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Csütörtökön összeállították a 12 főből álló esküdtszéket Donald Trump volt amerikai elnök New York-i büntetőperében, amely az első büntetőtárgyalás az ellene folyamatban lévő összesen négy közül. Két korábban kiválasztott esküdtet azonban haza kellett küldenie a bíróságnak, miután mégsem feleltek meg a kritériumoknak. Bár ma még további póttagokat fognak választani, hétfőn előreláthatólag elkezdődhet a per a nyitóbeszédekkel - írja a CNN.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×