eur:
388.98
usd:
363.6
bux:
68137.44
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egyhavi mélyponton a forint

Egyelőre nem bírt talpra állni a forint a tegnap elszenvedett másfél százalékos, euróval szembeni esés után, a jegyzések ma reggel a 310-es szint közelében ingadoznak az IMF tegnapi figyelmeztetése, illetve az egyébként is romló nemzetközi befektetői hangulat hatására. Ma a délelőtti olasz, illetve magyar államkötvény aukciók lesznek kiemelten fontosak.

A kereskedés beindulásával párhuzamosan gyengülésnek indult a forint, melynek következtében az euróval szembeni jegyzések a 310-es szint fölé emelkedtek. A hazai fizetőeszköz piacának hangulatára rányomja bélyegét a Nemzetközi Valutaalap tegnapi figyelmeztetése, ami csak tovább növeli a bizonytalanságot az új IMF-megállapodás körül. A biztonsági háló hiányában (illetve, hogy nem is látszódik, mikor várható megállapodás egy hitelkeretről) pedig továbbra is a forint marad a régió legsebezhetőbb devizája.

A forint annak ellenére gyengélkedik, hogy az európai tőzsdék a pozitív tartományban nyitottak, és szerény emelkedést mutatnak azóta is. A régió devizák közül a zloty nem mutat határozott irányt.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×