eur:
387.91
usd:
360.14
bux:
0
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Oldalazik a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,17 pontos csökkenéssel, 16.977,20 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,01 százalékos gyengülést jelent.

A Mol árfolyama nem változott, az OTP-é 0,9 százalékkal, 3.028 forintra erősödött.

A Magyar Telekom 0,6, a Richter 0,8 százalékkal gyengült, az Egis árfolyama nem változott.

Tőzsdenyitáskor egy euró 309,08, egy dollár 231,33, egy svájci frank 251,67 forintot ért.

Emelkedéssel nyitott Nyugat-Európa

Az indexek erősödésével indult a kereskedés csütörtökön a nyugat-európai tőzsdéken.

Londonban a FTSE-100 index 0,31 százalékkal emelkedett, Frankfurtban a Xetra DAX 1,20 százalékkal erősödött, Párizsban a CAC-40 index 1,12 százalékkal nőtt a kereskedés első perceiben.

Szerdán a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as indexe 1,3 százalékkal gyengült.

Címlapról ajánljuk

Resperger István az Arénában az atomfegyverek stratégiai csapdájáról

Augusztus végére jöhet el a holtpont az ukrajnai háborúban Resperger István ezredes szerint. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Biztonságkutató Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, az ukrán lőszerhiány, Oroszország területi nyereségei, valamint a hadigazdálkodás okozta nehézségek és az időjárás is megakaszthatja a harcokat. Szerinte lehetséges a francia szerepvállalás a háborúban, mégsem lenne sok haszna. Atomfegyverek bevetéséről pedig "nem egy ember dönt".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Távoznia kell pozíciójából az ukrajnai háború egyik legfontosabb orosz arcának, heves harcok dúlnak Harkivnál – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Távoznia kell pozíciójából az ukrajnai háború egyik legfontosabb orosz arcának, heves harcok dúlnak Harkivnál – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vlagyimir Putyin orosz elnök menesztette Szergej Sojgut, aki helyette a biztonsági tanács titkári tisztségét kapta meg. Az orosz elnök Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolja Oroszország védelmi minisztériumának élére. Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×