eur:
389.4
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ha kell, parancsba adják: kötelező növelni a női vállalatvezetők számát

Az évtized végére a nagy európai vállalatok vezetői pozícióinak 40 százalékát nőknek kellene betöltenie az Európai Parlamentben szerdán megszavazott jelentés szerint. Az EP sajtószolgálatának ezzel kapcsolatos közleménye utal arra, hogy jelenleg az unióban a tőzsdén jegyzett nagyobb cégek igazgatóinak csak tíz, vezérigazgatóinak alig három százaléka nő.

"Amennyiben az önkéntes lépések nem vezetnek eredményre, a cégek vezető testületeiben 2015-re 30 százalékos, 2020-ra már 40 százalékos kötelező női kvótát elrendelő jogszabályt kellene alkotnia az Európai Bizottságnak" - olvasható a szövegben.

A jelentéstevő, a görög néppárti Rodi Kraca-Cagaropulu szerint "a nők szerepének megerősítése a cégek menedzsmentjének szintjén nem csupán esélyegyenlőségi és etikai kérdés, hanem a gazdasági növekedéshez és a belső piac sikeréhez is hozzájárul".

Felszólalt a jelentés vitájában a szlovákiai magyar Bauer Edit (MKP) is, aki egyebek között kiállt a kvóták védelmében. "A pozitív intézkedések - a kvótákat beleértve - a hátrányos megkülönböztetés indirekt formájának megszüntetésére szolgálnak, és ennek valószínűleg egyetlen eszközei" - fogalmazott a felvidéki képviselő.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×