eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tíz havi mélyponton a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index

Tíz havi mélypontra süllyedt májusban a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index, ami a kínai gazdasági növekedési mérséklődését vetíti előre - derül ki a HSBC által hétfőn nyilvánosságra hozott előzetes adatokból.

Az előzetes beszerzési menedzser index 51,1 pontra süllyedt májusban az előző havi 51,8 pontról. A HSBC elemzői szerint a kínai gyáriparban tovább csökkentek májusban a készletek, miközben az új megrendelések volumene is esett.

Csü Hung-pin, a HSBC vezető elemzője a pénzintézet közleményében azonban kiemelte: nem kell aggódni a kínai gazdaság "kemény földet érése" miatt, mivel a számok továbbra is a feldolgozóipar 13 százalékos, a kínai GDP 9 százalékos bővülését vetítik előre.

Csü úgy érvelt: a kínai gazdaságpolitika az infláció megfékezésére összpontosít és ez folytatódik a következő hónapokban. Korábban nyilvánosságra hozott adatok szerint a fogyasztói árak 32 havi csúcsot jelentő 5,3 százalékkal nőttek márciusban.

A HSBC négy hónapja közöl előzetes adatot a beszerzési menedzser index értékére. Áprilisban az előzetesen számított értéke megegyezett a kormány által később közölt végleges számmal.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×