eur:
390.55
usd:
364.91
bux:
68295.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Helyreáll a rend a Toyota európai üzemeiben

Helyreáll a márciusi kettős természeti katasztrófa miatt felborult rend a Toyota európai üzemeiben, a termelést júniusra futtatják fel - közölte a társaság kedden.

A Japánban történt földrengés- és szökőár-katasztrófa miatt Európában is felbomlott az alkatrészellátási lánc, áprilisban és májusban öt európai Toyota-gyárban kellett visszafogni a termelést.

Visszaesett az értékesítés is, a kontinensen összesen 70 ezer Toyota és Lexus márkájú kocsit szállítottak le a kereskedőknek áprilisban, míg az első negyedévben 75 ezer volt a havi átlag.

A termelés végül a vártnál hamarabb állhat helyre, a lengyelországi, törökországi, walesi és angliai Toyota üzemben már a következő hónapban elérik a katasztrófa előtti szintet. A franciaországi gyárban már hétfőn a korábbi rend szerint folyik a termelés.

Az Egyesült Államokban is lendületet vesz a Toyota, júniusra a jelenlegi 30 százalékról 70 százalékra emelkedik a kapacitások kihasználtsága. A hazai gyárakban is júniusra érik el a 70 százalékot - közölte a japán gépjárműgyártó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×