eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A CIG biztosító háromnegyedéves vesztesége 2,5 milliárd forint

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 2,5 milliárd forint mérleg szerinti veszteséget könyvelt el 2010. első három negyedévében - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A nemrég tőzsdére lépett biztosító társaság bruttó díjbevétele az év első kilenc hónapjában 15,2 milliárd forint volt, szemben az előző év azonos időszakában elért 6,6 milliárd forinttal. A díjbevétel 63 millió forint kivételével befektetéshez kötött életbiztosításokból származott.

Kelemen Zsolt, a CIG Pannónia Életbiztosító pénzügyi vezérigazgató-helyettese az életbiztosító harmadik negyedéves gyorsjelentését értékelő csütörtöki sajtótájékoztatón közölte, hogy a válság miatt elhalasztott nem életbiztosító üzletág indítását újra napirendre vette a CIG.

Kelemen Zsolt elmondta, hogy a folyamatos díjas, befektetési egységhez kötött (unit linked) életbiztosítások terén máris piacvezető a CIG Pannónia. Az ebből származott 7,17 milliárd forintos kilenc havi díjbevétel a piac negyedét adja. Ebből 250 millió forint származik a román, és 10 millió forint a szlovák fiókteleptől, utóbbi 3 hetes működése során érte el ezt a bevételt.

A 2,5 milliárd forintos veszteség arányos a teljesítménnyel, és úgy tűnik, hogy a nyereség eléréséhez szükséges szokásos 5-7 évet a CIG sem tudja lerövidíteni - mondta a vezérigazgató-helyettes. Ehhez 40-50 milliárd forintos, folyamatos díjú portfólió kell - tette hozzá.

A CIG a tőzsdei kibocsátásból befolyt 9,3 milliárd forint tőkéből visszafizeti az ELAN-SBI Capital Partners befektetéséből fennálló 5,6 millió eurós alárendelt kölcsöntőkét. A biztosító tovább folytatja a tárgyalásokat a Global Emerging Fund (GEM) alappal a tőkebefektetésről.

A biztosító társaság az idei évre tervezett 16 milliárd forintos díjbevételét várhatóan túlteljesíti, mivel az életbiztosításoknál mindig a negyedik negyedév a legerősebb.

A tőzsdei jelentés szerint a mérleg szerinti eredményben elszámolták a 2010-re megállapított 418 millió forint bankadóból a háromnegyed évre jutó 314 millió forintot.

A biztosító társaságnál az eseti díjak 5,76 milliárd forintot értek el. A károk és szolgáltatások összege megközelítette a 3 milliárd forintot, ezt döntő részben a befektetéshez kötött életbiztosítások visszavásárlása tette ki.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×