eur:
401.97
usd:
366.25
bux:
74032.43
2024. október 8. kedd Koppány

Alig változott a forint

Csekély mértékben gyengült a forint kedden délelőtt a bankközi devizapiacon: az eurót 276,05 forinton jegyezték, szemben a hétfő délutáni 276,80 forintos szinttel, kedd kora reggel a délelőttihez hasonló szinten, 270 körül jegyezték az eurót.

Reggel óta az euró egy forintos, a 275,50-276,50 forintos sávban mozog.

A kereskedők szerint elsősorban az euró/dollár alakulása határozza meg a forint árfolyamát. Kedden délelőtt egy euró 1,3930 dollár volt, előző délután 1,3950 dollár, a reggeli órákban pedig megközelítette az 1,40 dolláros szintet is.

Az euró/dollár árfolyamot, és ezen keresztül a forintét is a ZEW kutatóintézet délelőtt megjelenő, németországi gazdasági hangulatmutatója, valamint az amerikai lakáspiaci adatok mozgathatják.

A dollár kedden délelőtt 198,20 forint volt, előző este 196,99 forinton jegyezték, délután pedig 198,10 forint volt, kedden korán reggel 197,66-198,55 forint körül mozgott.

Egy svájci frank 206,55 forintot ért kedden délelőtt, a tegnap esti 205,50 forint után, 100 japán jen 243,60 forint volt, hétfő délutáni 244,00 forint után.

Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Múlt pénteken végül sikerült javítaniuk a közel-keleti konfliktus eszkalálódásával terhelt heti teljesítményükön a tőzsdéknek, részben a vártnál jóval erősebb amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy a hét elején is kitart, hiszen Ázsiában emelkedtek ma a tőzsdék - bár kínai piacok egy része továbbra is zárva tartott -, és Európában is pozitív felütéssel indult a nap, ezt követően elbátortalanodtak a befektetők és oldalazást láttunk Európában, az amerikai tőzsdék pedig egyre nagyobb mínuszban vannak. Eközben a geopoltikai feszültségek fokozódásának köszönhetően nagyot ugrott az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×