eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Londoni elemzők: új IMF-program "csak stressz esetén"

A magyar kormány valószínűleg csak komoly "piaci stresszhelyzet" esetén kérne újabb IMF-finanszírozást - vélekedtek az önkormányzati választások után várható fejleményekről hétfői kommentárjaikban londoni felzárkózó piaci elemzők.

A Morgan Stanley globális bankcsoport londoni befektetési és elemző részlege hétfői helyzetértékelésében közölte, hogy nem ért egyet azokkal a piaci szereplőkkel, akik szerint a kormány a helyhatósági választások nyomán új hitelprogramot kívánna kötni a Nemzetközi Valutaalappal. "Ez nem illene bele egy olyan kormány karakterébe, amely kifejezett jövőbeni célként határozta meg a nemzetközi szervezetektől független gazdaságpolitika folytatását" - vélekedtek a Morgan Stanley londoni feltörekvő piaci elemzői.

A ház szerint "nem kétséges", hogy az IMF továbbra is kész és képes segíteni Magyarországnak, akár az új elővigyázatossági hitelkeret hozzáférhetővé tételével, akár a jelenlegi egyezmény meghosszabbításával. A Fidesz-kormány azonban valószínűleg csak akkor keresné meg ismét a valutaalapot, ha "a finanszírozási piacok súlyos stresszhelyzetbe kerülnének, és nem előbb".

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×