eur:
389.29
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Aranyba fektetnek a "menekülők"

Az újabb válságtól való félelem a részvénypiacokról az árupiacokra, leginkább az arany piacára terelte a befektetőket - indokolta a Solar Capital elemzője az aranyár gyors emelkedését. Heitner Tamás szerint reálisak az év végi, 1500 dolláros árszintről szóló prognózisok.

Aki aranyat akart venni, az jó eséllyel már megtette: mivel a részvénypiacokon egyelőre nem lehet látni az irányt, a befektetők félelmükben a nemesfém felé fordultak - mondta az InfoRádiónak a Solar Capital elemzője.

Heitner Tamás hozzátette: az arany ára a nyáron az 1150 és 1270 dollár közötti sávban mozgott, az emelkedés pedig csak néhány napra maradt abba.

Az elmúlt napokban például komoly volt a drágulás, szerda reggel 1250 dollár felett nyitott az aranypiac, ami - figyelembe véve az egyéb árupiaci termékek, illetve a részvénypiac alakulását - további növekedést vetíthet előre.

A Solar Capital elemzője megjegyezte: amikor extrém mozgások tapasztalhatók a piacon, mindenki, aki korábban is tervezte, rohan fizikai aranyat vásárolni, mert attól tart, hogy elszabadul a nemesfém ára.

Ugyancsak sokan vásárolnak a mélypontinak tűnő árért, mert úgy gondolják, hogy az jó beszálló lehet. Aki 1250-es árszinten tolongott az aranyért, annak most várnia kell a profitra - fűzte hozzá Hetiner Tamás.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×