eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mennyivel lehet majd több a PSZÁF alelnökeinek keresete?

A parlamenthez benyújtott tövényjavaslathoz képest nagyobb keresetet engedélyezne a PSZÁF alelnökeinek az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága.

A bizottság egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosított indítványa szerint a PSZÁF alelnökeinek a felügyelettől származó havi összes jövedelme az előző évi nemzetgazdasági bruttó átlagkereset kilencszerese lehetne az eredeti a törvényjavaslatban lévő nyolcszoros helyett.

A felügyelet elnöke a törvényjavaslat szerint az átlagos bruttó kereset tízszeresére jogosult.

Magyar Közlöny legutóbbi számából derült ki pénteken, hogy a PSZÁF elnökének javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök hat évre Balogh Lászlót és Sáray Évát nevezte ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének alelnökévé.

Mindketten dolgoztak már a felügyeletnél, a régi-új elnök Szász Károly korábbi elnöklése idején. Sáray Éva elnökhelyettesként, Balogh László ügyvezető igazgatóként.

Az Országgyűlés tavaly decemberben fogadott el törvénymódosítást arról, hogy két alelnöke legyen a PSZÁF-nak.

Sólyom László köztársasági elnök múlt csütörtökön nevezte ki hat évre a PSZÁF elnökévé Szász Károlyt, aki ezt megelőzően, 2000-2004 között már betöltötte ezt a tisztséget.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×