eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Korrigálta a csütörtöki emelkedést pénteken a magyar tőzsde

Korrigálta a csütörtöki nagy emelkedést a Budapesti Értéktőzsde pénteken, részvényindexe, a BUX 60,50 pontos, 0,27 százalékos csökkenéssel, 22.593,71 ponton zárt.

A részvénypiac forgalma 16,5 milliárd forint volt pénteken, a vezető részvények közül a Richter és a Magyar Telekom nyereségben zárt az előző napi záráshoz képest, az OTP és a Mol veszített értékéből.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője a csütörtöki nap korrekciójának nevezte a pénteki részvénykereskedést. Emlékeztetett arra, hogy csütörtökön a "világtól elrugaszkodó" emelkedés volt a BÉT-en. Mérsékelten ugyan megmaradt a pozitív hangulat a nemzetközi piacokon, de a budapesti piacot ez nem tudta nyereségben tartani. A végén "felrántották" az indexet, de ez technikai jellegű volt.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. brókere szerint többé-kevésbé sikerült megtartani az index értékét, annak ellenére, hogy csütörtökön kiugróan magas volt az emelkedés. A bróker megjegyezte, hogy a Richter a napi csúcson zárt, és jól teljesített a Magyar Telekom is.

A Mol 340 forinttal, 1,63 százalékkal 20.500 forintra csökkent, 3,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 28 forinttal, 0,54 százalékkal 5.150 forintra esett, forgalmuk 10,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 0,88 százalékkal 685 forintra erősödött, forgalma 743,0 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 650 forinttal, 1,45 százalékkal 45.500 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 105,0 millió forintos forgalom mellett 350 forinttal, 1,72 százalékkal 20.050 forintra gyengült.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.997,81 ponton fejezte be kereskedést pénteken, ez 23,52 pontos, 1,16 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×