eur:
389.35
usd:
362
bux:
68083.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Új elnök-vezérigazgató az MKB biztosítóinál

Salamon Károly tölti be július 1-jétől az MKB Életbiztosító, és az MKB Általános Biztosító elnök-vezérigazgatói posztját, elődje Raveczky Zsolt ezzel az időponttal az Erste Biztosítóhoz távozik - jelentette be hétfőn Balogh Imre, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese.

Salamon Károly - aki az Allianz Hungária Biztosító elnök-vezérigazgatója volt 2006 és 2008 között - a tartós növekedést helyezte előtérbe bemutatkozásakor, a két biztosító tavalyi 3 milliárd forintos díjbevételét közel háromszorozni akarja az idei terv.

A két tulajdonos, a Versicherungskammer Bayern Group és az MKB Bank összesen 26 millió eurót költ a két biztosító tőkésítésére, ebből 8-10 millió euró van hátra, amit a jövő év végéig terveznek felhasználni - mondta kérdésre válaszolva Balogh Imre.

A két biztosító múlt évi 3 milliárdos díjbevétele 14 ezer nem élet-, és 6 ezer életbiztosításból származott. A szerződések többségét a saját hálózat kötötte, a nem életbiztosítások fele lakásbiztosítás volt.

Az új elnök-vezérigazgató emlékeztetett arra is, hogy a pénzintézeteknél erős a jutalék bevétel iránti igény. Az MKB Bank a fiókjai - mint biztosítói értékesítési helyek - jutalékot kapnak az MKB biztosítóktól.

A két biztosítóban 62,5 százalék a Versicherungskammer Bayern Groupé és 37,5 százalék az MKB Bank tulajdonában van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×