eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hétfőn megszülethetnek a 3,8 százalékos államháztartási hiány tartásához szükséges gazdasági döntések

Várhatóan már hétfőn megszülethetnek az idei évre tervezett, 3,8 százalékos államháztartási hiány tartásához szükséges gazdasági döntések - közölte a Miniszterelnökség államtitkára. Varga Mihály a kormány háromnapos rendkívüli ülésének első napja után beszélt erről. A gazdasági tényfeltáró bizottság vezetője a testület részjelentését ismertetve azt mondta: a kabinet azért dolgoz ki akciótervet, mert ugyan a magyar gazdaság helyzete konszolidált, de az idei költségvetésnek nem sok köze van a valósághoz, több adat nagyságrenddel tér el a valós helyzettől.

 Mint mondta: azonnali intézkedésekre van szükség, ezért a kabinet tanácskozása állapotrögzítéssel kezdődött, a konkrét döntés-előkészítő munkálatok ma(vas) várhatók és reményei szerint a gazdaságot érintő döntések hétfői meghozatala után már kedden nyilvánosságra hozzák az intézkedéseket. Oszkó Péter volt pénzügyminiszter üdvözölte, hogy az új kormány hajlandó folytatni az előző kabinet stabilizációs pénzügypolitikáját, és fenn kívánja tartani az elért egyensúlyt, de visszautasította, hogy az idei költségvetésben több adat nagyságrenddel tér el a valóságtól. Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője úgy vélte: a Fidesz mindent a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányra próbál ráfogni, és előkészíti az újabb megszorításokat. Elemzők szerint az államtitkár bejelentése megnyugtathatja a piacokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×