eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kik járnak jól a jövő évi adóváltozásokkal?

A keveset és a nagyon sokat keresők nem fognak érezni változást a nettó jövedelmükben január elsejétől - mondta el az InfoRádiónak a Deloitte adópartnere. Veszprémi István kiemelte: jelentős nettó megtakarítást a bruttó 250-300 ezer forintot keresők tapasztalhatnak majd.

Mindenféleképpen jobban járnak a bruttó 150 ezer és az egymillió forint között keresők januártól az szja-törvény változásait követően - mondta az InfoRádiónak a Deloitte adópartnere.

Veszprémi István kiemelte, hogy azok járnak igazán jól, akik bruttó 250-300 ezer forintos bérrel rendelkeznek, náluk jelentős nettó megtakarítást fog okozni a változás. Ugyanakkor alig fognak megtakarítást érezni a kiugróan sokat, illetve a nagyon keveset keresők - tette hozzá.

A munkavállalók oldaláról nem jelent semmilyen technikai változást a januártól életbe lépő módosítás, a bérszámfejtő papíron látnak majd mást, de az a lényeges, hogy mennyi a nettó összeg - közölte. A szuperbruttósítás révén a munkáltató által a munkavállaló után fizetett társadalombiztosítási jutalék is a jövedelemadó-alap részévé válik, így látható lesz, mennyibe kerül a munkaadónak a dolgozó.

A természetbeni juttatások változása a cafeteria rendszerekre gyakorol hatást - emelte ki a Deloitte adópartnere. Kifejtette: egy kedvezményesebb, 25 százalékos, illetve egy nagyobb adóteherrel rendelkező kategóriába sorolták be a természetbeni juttatásokat. Ha emelkedik a béren kívüli juttatások adó- és járulékterhelése, akkor kevesebb jut majd erre - hangsúlyozta.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×