INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kik járnak jól a jövő évi adóváltozásokkal?

Infostart / InfoRádió
A keveset és a nagyon sokat keresők nem fognak érezni változást a nettó jövedelmükben január elsejétől - mondta el az InfoRádiónak a Deloitte adópartnere. Veszprémi István kiemelte: jelentős nettó megtakarítást a bruttó 250-300 ezer forintot keresők tapasztalhatnak majd.

Mindenféleképpen jobban járnak a bruttó 150 ezer és az egymillió forint között keresők januártól az szja-törvény változásait követően - mondta az InfoRádiónak a Deloitte adópartnere.

Veszprémi István kiemelte, hogy azok járnak igazán jól, akik bruttó 250-300 ezer forintos bérrel rendelkeznek, náluk jelentős nettó megtakarítást fog okozni a változás. Ugyanakkor alig fognak megtakarítást érezni a kiugróan sokat, illetve a nagyon keveset keresők - tette hozzá.

A munkavállalók oldaláról nem jelent semmilyen technikai változást a januártól életbe lépő módosítás, a bérszámfejtő papíron látnak majd mást, de az a lényeges, hogy mennyi a nettó összeg - közölte. A szuperbruttósítás révén a munkáltató által a munkavállaló után fizetett társadalombiztosítási jutalék is a jövedelemadó-alap részévé válik, így látható lesz, mennyibe kerül a munkaadónak a dolgozó.

A természetbeni juttatások változása a cafeteria rendszerekre gyakorol hatást - emelte ki a Deloitte adópartnere. Kifejtette: egy kedvezményesebb, 25 százalékos, illetve egy nagyobb adóteherrel rendelkező kategóriába sorolták be a természetbeni juttatásokat. Ha emelkedik a béren kívüli juttatások adó- és járulékterhelése, akkor kevesebb jut majd erre - hangsúlyozta.

Hanganyag: Kaputa Júlia

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk