eur:
391.25
usd:
366.52
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Néhány héten belül befejeződhetnek a tárgyalások a Malév jövőjéről

Néhány héten belül fejeződhetnek be a magyar-orosz tárgyalások a Malév jövőjéről, a megbeszéléseket szakértői szinten folytatják - tudta meg a távirati iroda pénzügyminisztériumi forrásból. Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön tárgyalt Moszkvában Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel, miután a magyar kormány úgy döntött: kész tulajdonosi, illetve finanszírozói szerepet is vállalni a Malévban a légitársaság további működése érdekében.

A Brüsszelben tartózkodó Bajnai Gordon miniszterelnök azt mondta: azzal a mandátummal küldte Oszkó Pétert Moszkvába, hogy segítsen az orosz tulajdonosoknak olyan megoldást találni, amellyel a Malév léte nem kerül veszélybe. A Malévnél több mint 1.300 munkavállaló dolgozik, a légitársaság jövője azonban a cég kiterjedt beszállítói hálózatást és a Budapest Airport jövőjét is érinti.

A pénzügyminiszter határozatára korábban felfüggesztették az orosz Vnyes-ekonom-banknál a Malév privatizációjával összefüggésben vállalt és még meglévő 32 millió euró garancia behajtását, amit a légitársaság tőkehelyzetének rendezéséről folyó magyar-orosz kormányközi tárgyalásokkal indokoltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×