eur:
388.08
usd:
361.48
bux:
68911.78
2024. május 9. csütörtök Gergely

A magyarországi minimálbér a legalacsonyabbak között van az Unióban

Magyarországon a 16. legalacsonyabb a minimálbér az unió 20, legkisebb fizetést előíró állama közül - derült ki az Eurostat felméréséből.

A statisztikai hivatal az összesítésben három csoportra osztotta az országokat: Magyarország a legalacsonyabb, 400 euró alatti minimálbért alkalmazó kilenc volt szocialista állam között is csak az ötödik helyen áll.

Ebben a csoportban a legmagasabb összeget, 306 eurót Csehországban fizetik, de Magyarországot megelőzi Észtország, Lengyelország és Szlovákia is. A legmagasabb a minimálbér, 1462 euró, Luxemburgban és Írországban, ezek az államok a 6-800 euró fölötti minimálbért alkalmazó országok csoportjába tartoznak. Az Eurostat az úgynevezett várárlóerői norma alapján is vizsgálta a minimálbért. A legmagasabb és legalacsonyabb összeg közötti különbség ez alapján a mutató alapján jelentősen csökkent, de Magyarország így is csak egy helyezést lépett előre az összes országhoz képest.

Címlapról ajánljuk

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×