eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tévhitek az áthidaló hitelről - nem csak munkanélküliek kérhetik

Július 28-tól vehetik igénybe a nehéz helyzetbe jutott jelzáloghitelesek azt az áthidaló kölcsönt, amelyre az állam kétéves garanciát vállal. Tátrai Bernadett, az UniCredit Bank vezérigazgató-helyettese elmondta: az igény benyújtásától számítva, a bank pár nap alatt elbírálja és folyósítja a hitelt.

Július 28-tól már igénybe vehető az áthidaló kölcsön, amelyet kétéves állami garanciával vehetnek igénybe a nehéz helyzetbe jutott jelzáloghitelesek. Az ügyfeleknek nem kell mást tenniük, mint bemenni bankjukhoz, hogy az elvégezhesse az úgynevezett előszűrést, azaz a pénzintézet megvizsgálja, hogy a hiteles megfelel-e a törvényi előírásoknak és jogosult-e a szolgáltatásra.

Ha ez megtörtént, a bank egy dokumentumlistát ad át az ügyfélnek, azokról a hivatalos papírokról, amelyek az igényléshez szükségesek - mondta el az InfoRádióban Tátrai Bernadett, az UniCredit Bank vezérigazgató-helyettese.

Miután ezeket beviszi az ügyfél a pénzintézetbe, pár napon belül megkaphatja az áthidaló hitelt.

Az áthidaló hitel futamideje legfeljebb két év lehet, ez után az ügyfélnek meg kell kezdeni annak törlesztését. A munkanélkülieknek 10 év alatt kell visszafizetni az összeget, a fizetési nehézséggel küzdőknek 5 év alatt.

A szolgáltatásról sokaknak nincs megfelelő információjuk, nem tudják például azt, hogy a hitel nemcsak lakáshitelekre, hanem más jelzáloghitelekre is igényelhető.

Tévhit az is, hogy csak munkanélküliek kaphatják meg az, hiszen bárki felveheti, aki átmenetileg fizetési nehézségekkel küzd.

Fontos leszögezni azt is, hogy az áthidaló hitelt nem az állam, hanem az ügyfél fizeti, az állam csak készfizető kezességet vállal rá két évre.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×