eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az idén már negyven amerikai bank jelentett csődöt

Három újabb kisbank hétvégi csődjével az idén már 40 amerikai bank jelentett csődöt. Tavaly egész évben csupán 25 volt a bankcsődök száma az Egyesült Államokban, ezt a számot az idén már áprilisban elérték.

Az észak-karolinai, georgiai és kansasi bankok hétvégén bejelentett fizetésképtelensége azonban - csakúgy mint a korábbi amerikai bankcsődök esetében - nem jelenti a bankok megszűnését, máris új vevő veszi meg a pénzintézeteket.

Az amerikai állami betétbiztosítási alap a 8300 amerikai bank körében az idén még több csőddel számol. A fizetésképtelenséget jórészt hétvégén jelentik be, hogy legyen idő hétfőig az új tulajdonos neve alatt újranyitni a bankokat.

Az amerikai történelem legnagyobb kereskedelmi banki csődjét tavaly jelentették: a Washington Mutual takarékpénztárét, amelynek mérlegfőösszege 307 milliárd dollár volt.

A válságot megelőzően, 2007-ben, csupán három amerikai bank ment csődbe, míg 2006-ban és 2005-ben egy sem.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×