eur:
390.67
usd:
366.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Retteghetnek az offshore cégek

Csak az Egyesült Államokban 11,5 ezer milliárd dollárra becsülik az adóparadicsomokba kimenekített vagyonokat - mondta a BDO Forte adópartnere. Gerendy Zoltán hozzátette: az OECD és a G20 is egységesen fellépett annak érdekében, hogy adjanak információt azok az államok, ahová az alacsony adókulcsok miatt ezeket a vagyonokat kiviszik.

Fenyegetve érezhetik magukat az adóparadicsomokba települt vállalkozások, mert az OECD és a G20-országok egységesen lépnek fel annak érdekében, hogy több információt kapjak az offshore cégekről - mondta Gerendy Zoltán, a BDO Forte adópartnere. A szakértő szerint nagy előrelépés, hogy a G20 zárókommünikéjébe is bekerült az, hogy az államok együttműködésre kényszeríthetik a nem kooperálókat.

Európában Andorra, Monaco és Liechtenstein korábban nem volt együttműködő, de a legutolsó OECD-adatok alapján már ezek az államok is vállalták, hogy információt biztosítanak a cégekről az adóhatóságoknak.

Az Egyesült Államokban 11,5 ezer milliárd dollárra becsülik az adóparadicsomokba kivitt vagyont - közölte Gerendy Zoltán. Ha ezeket a cégeket sikerül megadóztatni, azzal évi 100 milliárd dollár teremthető elő, ami óriási összeg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×