eur:
389.81
usd:
362.02
bux:
68338.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Épülhet új atomerűművi blokk Magyarországon

A képviselők hétfőn elfogadták azt az országgyűlési határozati javaslatot, amely hozzájárulást ad új atomerőművi blokk vagy blokkok telepítésének előkészítéséhez a paksi atomerőmű telephelyén. A Ház 363 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a Magyar Tudományos Akadémiáról szóló törvény módosítását is.

Az Országgyűlés 330 igen, 6 nem és 10 tartózkodás mellett fogadta el a határozati javaslatot.

Az indokolás szerint a beruházás előkészítéséhez minimum öt év, a megvalósításához a műszaki tervezést követően minimum hat év, az új erőműegység létesítéséhez összesen tehát legalább 11 év szükséges. Mint írták, a magyar társadalom pozitívan ítéli meg az atomerőművet, a magyar lakosság mintegy háromnegyede, 73 százaléka egyetért azzal, hogy Magyarországon atomerőmű működik.

a Ház 363 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a Magyar Tudományos Akadémiáról szóló törvény módosítását hétfőn.

A szavazással megnyílik a lehetőség ahhoz, hogy az MTA kutatóhálózata modern, európai kutatóhálózatként működjék. Ezen túlmenően a módosításra a gazdasági, társadalmi és jogszabályi környezetben fellépő változások miatt is szükség volt, valamint a parlament megerősítette az Akadémia törvényben biztosított tevékenységi szabadságát, belső demokráciáját is.

Az új törvény felsorolja az MTA közfeladatait, világossá teszi döntéshozatali rendszerét és átláthatóbbá vagyongazdálkodását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
2023-ban tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

2023-ban tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. A következő időszakra a társaság az aktuális befektetési lehetőségeihez illeszkedő rugalmas likviditással készül, a közgyűlés egyszerre hagyta jóvá saját részvényeinek visszavásárlását a mindenkori saját tőkével arányos részvényárfolyamig, illetve döntött a BÉT Standard piacára történő belépésről és tartotta fenn ezzel is további, akár jelentősebb arányú tőkebevonás lehetőségét is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×