eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Állásbörze 45 év felettieknek

A munkatapasztalat mindenképpen a 45 év feletti álláskeresők mellett szól a Ferencvárosi Művelődési Központ munkatársa szerint, ezt látszik igazolni csütörtökön rendezett szenior állásbörze iránti nagy érdeklődés a munkavállalók és a munkáltatók oldalán.

Magyarországon a munkaerőpiacon a legnagyobb hátrányban a 45 év feletti munkavállalók vannak. Ezt a problémát ismerték fel néhány évvel ezelőtt azok a szervezetek, amelyek létrehozták a Szenior Foglalkoztatási Szövetséget.

A szövetség csütörtökön Budapesten, a Ferencvárosban rendezett állásbörzét a 45 év felettieknek. Hogy pontosan hány állást tudtak a megjelenő cégek felajánlani, azt Martini Katalin szervező sem tudta megmondani, de azt elárulta: az állásokra jelentkezők szép számmal jelentek meg, főleg érettségizettek vagy diplomások.

A többi mellett hegesztőket, takarítókat, biztonsági őröket és mérnököket keresnek a megjelenő vállalatok - mutatott rá Martini Katalin, aki szerint a célcsoport legnagyobb előnye, hogy már jelentős munkatapasztalattal rendelkezik.

A Szenior Foglalkoztatási Szolgálat 2007-ben jött létre, alapítói a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, az Ipartestületek Országos Szövetsége, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége, valamint szakszervezetek.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×