eur:
389.84
usd:
361.99
bux:
68415.04
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

MNB: Januárban is csökkent az új lakáshitelek értéke

Januárban tovább csökkent a háztartások új lakáshitel szerződéseinek értéke, elsősorban a svájci frank lakáshitelek jelentős visszaesése miatt, az átlagos hiteldíj mutatók (THM) pedig minden devizanemben emelkedtek - közölte a Magyar Nemzeti Bank pénteken.

Az euró lakáshitel szerződések növekedése megállt januárban, és az előző hónaphoz képest kismértékben csökkent a forintban kötött új szerződések értéke is.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében mind az euró, mind a svájci frank új szerződések összege csökkent. December óta teljes egészében eltűntek a piacról a svájci frank személyi hitelek, és a forint személyi hitelek új szerződéses állománya is csökkent. Az euró személyi hitelek állománya továbbra is elhanyagolható nagyságú.

A vállalati hitelek kamatai a legtöbb hiteltípus esetén csökkentek, az új szerződések összege nem változott jelentősen decemberhez képest.

Mind a háztartások, mind a vállalatok esetében csökkent a forint- és euró betétek új szerződéseinek értéke és az átlagos kamatláb is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×