eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Járai: Ha csak magyar tőkére számítunk, a növekedés kisebb lesz a vártnál

Új befektetőt keres a CIG Közép-európai Biztosító a Lehman Brothers kiesése után - jelentette be a biztosító felügyelőbizottságának elnöke a társaság sajtótájékoztatóján. Járai Zsigmond hozzátette: ha tartósan csak a magyar befektetők tőkéjére számíthat a biztosító, úgy a növekedése visszafogottabb lesz a tervezettnél.

A 2008 második felében indult CIG biztosító társaság magyarországi eredményei meghaladják a várakozásokat - mondta a társaság felügyelőbizottságának elnöke. Járai Zsigmond hozzátette: az életbiztosításokon belül az úgynevezett unitlinked, vagyis befektetésekhez kötött biztosítások területén a cég a negyedik negyedévben piacvezető lett, mintegy 1,5 milliárd forint díjbevétellel, és ezzel több, mint 17 százalékos részesedést szerzett.

Az új biztosító társaság a magasabb jövedelműeket célozta meg elsőként, és - fogalmazott a volt jegybankelnök - meg is találta őket. A társaság adatai szerint az eddigi 4.500 ügyfél átlagosan évi 570 ezer forint díj befizetését vállalta, és az ehhez járult egyszeri befizetésekkel az egy szerződésre jutó éves díj elérte az egymillió forintot.

A tájékoztatón elhangozott: a következő lépés viszont egy tömegbiztosítás meghonosítása lesz: a társaság temetési biztosítással bővíti a termékpalettát, amivel egy évi 40 milliárdos piacot céloz meg. A CIG a potenciális piac felét akarja megszerezni.

A CIG felügyelőbizottságának elnöke a tájékoztatón bejelentette azt is, hogy a Lehman Brothers kiesése után új befektetőt keres a társaság. Járai Zsigmond hozzátette: amennyiben tartósabban csak a magyar tulajdonosok tőkéjére számíthat a biztosító, akkor a növekedés lassabb lesz a tervezettnél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×