eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

60-szor annyian bízzák az APEH-re az szja-bevallásukat

332 ezren választották az egyszerűsített adóbevallást, az adóhatóság új szolgáltatását. Az Apeh szóvivője azt mondta: ez nemcsak azért siker, mert új kezdeményezésről van szó, hanem azért is, mert a korábbi adamként ismert adóhatósági személyi jövedelemadó megállapításra mindössze ötezren jelentkeztek.

332 ezren döntöttek úgy, hogy az adóhatóságra bízzák a 2008. évi személyi jövedelemadó bevallásuk elkészítését - derült ki az adóhatóságtól érkezett adatokból. A hatóság szóvivője elmondta: azok közül, akiket kiértesítettek, hogy lehetőségük van ezt az új szolgáltatást igénybe venni, 270 ezren postán küldték vissza a meghatalmazást, ötezren elektronikus úton, 57 ezren pedig személyesen vitték el nyilatkozatukat valamelyik APEH ügyfélszolgálatra.

Bakonyi Ágnes szerint az adatok alapján egyértelmű, hogy sikeres a kezdeményezés. Az új adóhatósági egyszerűsített bevallás igényléséről most csak nyilatkozni kellett, az adóhatóság a saját nyilvántartásából maga keresi ki a személyre szóló adatokat, és majd azokat ellenőrizteti az ügyféllel április végéig.

Az egyszerűsített bevallást az választhatta, aki tavaly kizárólag olyan bevallásköteles jövedelmet szerzett, amelyből a kifizető vagy munkáltató adót illetve adóelőleget vont le, illetve még az is, aki ezenfelül ingó vagyontárgyat vagy ingatlant értékesített és ebből volt plusz jövedelme. Az aAPEH szóvivője azt mondta: várakozásaik szerint ennek a szolgáltatásnak az igénybevételével csökkenhet a hibás személyi jövedelemadó bevallások aránya.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×