eur:
389.44
usd:
363.38
bux:
68076.68
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Euromoney: az OTP a legjobb privát banki szolgáltató Magyarországon

Az OTP Bank nyerte el a legjobb magyarországi privát banki szolgáltató címet a világ egyik vezető pénzügyi szaklapja, az Euromoney szerint.

A bank szerdai közleménye idézi Takács Andrást, a bank befektetési szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatóját, aki szerint emeli az elismerés értékét, hogy az üzletág különösen nehéz időszakban nyerte el a díjat.

Az OTP Private Banking tavaly is tartotta az elmúlt évek dinamikáját, már 15 ezer privát banki szerződéssel rendelkező ügyfele van, a magyarországi ügyfelek kezelt vagyona pedig elérte a 460 milliárd forintot. Emellett további 100 milliárd feletti vagyont kezel a határokon túli vagyonos ügyfelek számára is, miután a külföldi leánybankoknál is kiépítette a privát banki szolgáltatást.

Hozzáteszik: a Private Banking üzletág a szinte minden befektetési eszközosztályra kiterjedő, tavalyi piaci visszaesés mellett is dinamikusan növelte az új vagyonok bevonását. Az ügyfelek bizalmát jól jelzi, hogy a talán legnehezebb, 2008. októberi időszakban is rekord számú, az átlagos kétszeresét meghaladó új ügyfél kötelezte el magát az OTP Private Banking mellett.

Jelenleg a régió nyolc országában épít ki privát banki üzletágat a bank. Bár a munka még korántsem ért véget, a leánybankoknál 2008 végén már így is ezres nagyságrendű vagyonos ügyfél, több mint 350 millió eurót elérő vagyonát kezelték, és létrejött a határokon átnyúló átfogó szolgáltatás-hálózat is.

A brit Euromoney Magazin minden évben elkészíti a privát banki és vagyonkezelői szolgáltatókra vonatkozó átfogó felmérését.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 08:36
×
×
×
×