eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hitelt kapnak a baromfitenyésztők a telepek felszámolásához

Tiltakozó demonstrációt tartott a Zalabaromfi baromfifeldolgozó vállalat beszállítóinak mintegy 30 képviselője Budapesten. A feldolgozók tárgyaltak a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel is.

Gráf József azt mondta: a tárca 1 milliárd forintos államilag garantált hitelt kíván nyújtani a termelőknek a baromfiállomány felszámolásához; a tervekről szerdán határoz a kormány.

A miniszter szólt arról is, hogy a termelők hamarosan hozzájuthatnak pénzükhöz, mert a szaktárca levetette a CIB Bankkal az állatállományokra tett jelzálogot, miután a pénzintézetnek nem volt erre jogosítványa.

A Zalabaromfi cégcsoporthoz tartozó két társaság bankszámláit szeptember 1-jén minden előzetes értesítés nélkül zárolta a CIB Bank, amellyel azóta sem sikerült megállapodniuk. A dolgozók emiatt nem kapták meg időben fizetésüket, a beszállítók pedig azóta sem jutottak hozzá járandóságukhoz.

Közben a Zalabaromfi cégcsoport bejelentette, hogy csoportos létszámleépítéssel elbocsátják a dolgozókat és nem indítják újra az üzemet.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×