eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az INA közel 47 százaléka lehet a MOL-é

A zágrábi központi elszámolóháznál (SDA) a hétfői összesítés szerint az eladók 2,17 millió darab INA-részvényt helyeztek letétbe az ajánlattételi időszak zárultával, ez a horvát olajcég teljes pakettjének 21,7 százaléka.

Ez azt jelenti, hogy a MOL részesedése 46,7 százalékra emelkedik a horvát vállalatban, de a részvénycsomag még ennél is nagyobb lehet, mivel az SDA a végleges számokat csak a hét második felében hozza nyilvánosságra.

A magyar olajtársaság jelenleg 25 százalék plusz egy részvényt birtokol a horvát cég teljes pakettjéből.

A HINA horvát hírügynökség beszámolója szerint az SDA pénteken közölte: azok számára, akik az elszámolóháznál letétbe helyezték INA-részvényeiket, valószínűleg október 17-én kezdődik meg a részvények árának kifizetése. A magyar olajtársaság egy hónappal ezelőtt nyitott ajánlattételi időszaka pénteken járt le, így aki az utolsó napon felkínálta a Molnak INA-papírjait, még 2800 kunát kapott érte.

A zágrábi tőzsdén a nyitásakor tapasztalt gyengélkedés után péntek estére csaknem 4 százalékkal emelkedett az INA papírjainak értéke a zágrábi tőzsdén, és végül 2649 kunás árfolyamon zárta a napot.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×