eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

700 millió forintos kárt okozott a sztrájk a MÁV-nak

A hétfői munkabeszüntetés mintegy 700 millió forint kárt okozott a MÁV-nak - mondta el az InfoRádiónak a társaság szóvivője. Sigulinszki Tibor kiemelte: a 14 ezer beosztott munkavállalóból mintegy ezren nem vették fel a munkát december 17-én. Hozzátette: a MÁV a bírósági végzésben megjelölt összeget megtéríttetné a szakszervezettel.

A december 17-i vasutassztrájk alatt a 14.047 beosztott munkavállalóból 996 sztrájkolt, ez 7,1 százalékot jelent - mondta az InfoRádiónak a MÁV szóvivője.

Sigulinszki Tibor kiemelte: az előzetes becslések szerint 700 milliós kárt okozott a hétfői sztrájk, míg a korábbi sztrájkokkal együtt ez már több mint egymilliárd forintot tesz ki.

A MÁV szóvivője kifejtette: a személyszállítási bevételkiesés 200 millió forint, míg a kalkulált árufuvarozási bevételkiesés 100 millió forintot tesz ki.

A vasúttársaság 400 milliós veszteséggel kalkulál a jegyvisszatérítések és a sztrájk miatt utasvesztésből eredő bevételkiesés okán - tette hozzá.

A MÁV már beadta a jogkérelmét a bíróságra a sztrájk miatt - hangsúlyozta Sigulinszki Tibor.

A szóvivő kiemelte: a döntésnek jogi következmény a szakszervezetre nézve lehet, de a dolgozókra nézve ez nem jelent terheket.

A vasúttársaság a bírósági végzésben megjelölt összeget megtéríttetné a szakszervezettel - emelte ki a MÁV szóvivője.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×