eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Piacvezető lett Magyarországon a Multireklám új osztrák tulajdonosa

Osztrák reklámcég vásárolta meg Magyarország legnagyobb köztéri médiatulajdonosát, a Multireklám Zrt.-t. Az Epamedia ezzel piacvezetővé vált Magyarországon.

Ausztria vezető köztéri reklámcége, az Epamedia vette meg a Multireklám Zrt.-t, azt azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyiért. A Multireklám Magyarország legnagyobb köztéri médiatulajdonosa. A 20 éves cég fő profilja egykor a tűzfalfestés volt, ám a '90-es évektől részt vett az óriáslapkát-hálózat kialakításában. Árbevételének jelentős része ma is ebből származik.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Bonitás csoporton keresztül 75 százalék plusz 1 szavazattal rendelkezett a cégben. Ezt adta el, a Napi Gazdaság értesülései szerint 20 milliárd forintért. Hídvéghy Melinda, a cég új vezérigazgatója nem kommentálta a vételárra vonatkozó sajtóhíreket.

"A menedzsment - a vezérigazgató, a kereskedelmi igazgató és a gazdasági főigazgató - szerdán távozott, az összes többi kolléga természetesen dolgozik. Az új cégstruktúra november végére fog felállni, úgyhogy nagy valószínűséggel január 1-jei dátummal történnek majd változások" - mondta el az InfoRádiónak.

Fúzió helyett szinergia

Az Epamedia a magyarországi terjeszkedés jegyében az év elején már megvette az Intermedia Kft.-t. Emellett hozzá tartozik az Outdoor Zrt., az Akzent Media Kft. és a Magnum Megaboard Kft.

Hídvéghy Melinda elmondta, a cégek korábban konkurensei voltak egymásnak. "Nem hiszem, hogy fúzióról lesz szó, de a cégek tevékenységében a szinergiák kihasználásáról igen" - tette hozzá.

A Multireklámmal együtt egyébként, az osztrák Epamedia saját adatai szerint a magyarországi köztéri reklámpiac 50 százalékát tartja kézben 14 100 felülettel.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×