eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Jövőre 155 milliárd forint uniós forrás jut a turizmus fejlesztésére

Jövő év végéig 155 milliárd forint uniós forrás használható fel turizmusfejlesztésre az első akciótervben - közölte az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára.

Ujhelyi István a Magyar Turizmus Zrt. külképviselői értekezletén azt mondta: a sikerhez megfelelő számú és minőségű program kell, továbbá az is, hogy a források által elindított beruházások nagysága a támogatás legalább duplája legyen.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára hozzátette: ha a pályázatok nem hozzák meg a várt eredményeket, akkor a következő akciótervben a kormány esetleg más területekre csoportosítja a forrásokat.

Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a következő időszakban a külpiacokon is erőteljesebb követelményrendszert állítanak fel.

A szakállamtitkár elmondta: a posztra kiírt pályázatában azt vállalta, hogy a Turisztikai Világszervezet versenyképességi indexe alapján összeállított listán a jelenlegi 40. helyről a ciklus végéig a 35-re lép előre Magyarország.

A kormány döntése alapján a Magyar Turizmus Zrt. költségvetését az idei év utolsó négy hónapjára 500 millió forinttal emelik meg. Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter korábban azt mondta, hogy megfelelő eredményt követően újabb 500 millió forinttal emelnék meg a cég marketing költségvetését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×