eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma

Bekeményít a kormány: itt a nulla tolerancia

Körülbelül 1700 fővel fogják megemelni az adóhivatal létszámát, elsősorban a feketegazdaság felderítése érdekében - mondta a pénzügyminiszter az InfoRádiónak. Veres János hozzátette: jövőre kiemelt terület lesz a minimumadó alap vizsgálat, amelyből akár több 10 ezer is lehetséges. A kormányszóvivői tájékoztatón a pénzügyminiszter a nullatolerancia-csomaggal kapcsolatos várható intézkedésekről számolt be.

A pénzügyminiszter szerint a tisztességes piaci szereplők érdekeit kívánja megvédeni a kormány azzal, hogy a számlát illetve nyugtát nem adók ellen az Adóhatóság szigorúbb szankciót, nulla toleranciát alkalmaz.

Veres János a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: a kiszabható mulasztási bírság az első esetben 100-200 ezer forint lesz.

A szocialista politikus hozzátette: az elmúlt hetekben végzett 816 dunántúli ellenőrzés során 413 esetben intézkedtek az ellenőrök, az átlagosan kiszabott bírság összege 24 ezer forint volt.

Veres János közölte: ebben az évben a fokozott ellenőrzések nyomán 50 milliárd forint többletbevétellel számol a tárca.

A nyugtaadási szabálytalanságok csökkentése érdekében Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hétvégén kérte fel a pénzügyminisztert egy szigorúbb szabályozás kidolgozására.

A minimum-adólap ellenőrzéseket 2008-ban kezdik, addig a szakembereket készítik majd fel a vizsgálatok lefolytatására - mondta az InfoRádiónak Veres János.

A pénzügyminiszter hozzátette: első körben azokat a vállalkozásokat ellenőrzik majd, amelyek hosszú időn keresztül elmaradtak a minimális adóalap teljesítésével.

Az adóhivatal munkatársainak létszámát körülbelül 1700 fővel emelik majd, így a következő évben akár több tízezer vizsgálatot folytatnak majd le az adóellenőrök - közölte a pénzügyi tárca vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×