INFORÁDIÓ
2023. április 1. szombat
Hugó

A Moody's szerint hatékonyak a kormány intézkedései

InfoRádió / MTI

Hatékonynak tartja a kormány eddigi költségvetési intézkedéseit a Moody's. A hitelminősítő intézet éves jelentésében ugyanakkor hangsúlyozza: az államháztartás eladósodása magas szintű maradt: az adósság sokkal nagyobb, mint a többi kelet-európai országban.

A Moody's hitelminősítő intézet a Magyarországról szóló éves jelentésében úgy fogalmaz: a kormány megszigorító csomagjának eddig nem volt negatív makrogazdasági hatása.

A Jonathan Schiffer alelnök által jegyzett értékelés szerint a magyarországi adóemelésekkel és az ártámogatások csökkentésével a költségvetést a helyes mederbe lehetett terelni, ugyanakkor a gazdasági növekedésnek és az exportnak az üteme meglepetésre gyors maradt.

A Moody's ezzel együtt hangsúlyozza, hogy az államháztartás eladósodása magas szintű maradt: az adósság sokkal nagyobb, mint a többi kelet-európai országban.

A hitelminősítő intézet megállapítja, hogy további kiadáscsökkentéseket kellene bevezetni, egyben az intézet megjegyzi: az ország hitelminősítésének stabil kilátása azon múlik, sikerrel járnak-e a következő években végrehajtandó ambíciózus és politikailag nehéz intézkedések.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018