eur:
394.39
usd:
371.66
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Az EU-biztos szerint Magyarország elkötelezett a Nabucco mellett

Az Európai Unió összes tagállama, benne Magyarország is elkötelezetten támogatja a Nabucco gázvezeték megépítését - fejtette ki Andris Piebalgs energiaügyi biztos az Európai Parlament keddi nyilvános energiaügyi meghallgatásán.

Az MSZP európai parlamenti delegációjának az MTI brüsszeli irodájához eljuttatott tájékoztatása szerint a biztos az említett fórumon egy lengyel liberális EP-képviselőnek válaszolt, aki rákérdezett a magyar kormány álláspontjára.

Az ülést követően Tabajdi Csaba (MSZP), az EU-orosz interparlamentáris delegáció tagja elmondta: a Nabucco vezeték közös uniós érdek, és az Európai Unió és a tagállamok közös feladata a jövőben, hogy biztosítsák a vezeték üzemeltetéséhez szükséges gáz forrását és elősegítsék a befektetők részvételét a projektben.

Harangozó Gábor (MSZP), az EU-ukrán interparlamentáris delegáció tagja a tájékoztatás szerint elmondta, hogy véget kell vetni a belpolitikai indíttatású vádaskodásoknak. A Nabucco és a Kék Áramlat mesterséges szembeállítása felesleges és kontraproduktív - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×