eur:
392.83
usd:
354.37
bux:
72365.92
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

E-bevallás - az adóhivatal egyelőre nem büntet

A vagyonosodási vizsgálatoknál az APEH fokozottan ellenőrizni fogja a gázártámogatások esetleges igénybevételét - közölte az adóhatóság.

Az adóhivatal előtt álló legfontosabb feladatok 2007-ben a több mint 10 ezer vagyonosodási vizsgálat, a magánnyugdíj-pénztári tagdíjak bevallásainak, befizetéseinek kezelése - mondta el az adóhivatal elnöke.

Szikora János kiemelte: a hivatal feladata lesz a gázártámogatási igények jogosságának ellenőrzése is.

Az elnök tájékoztatóján kitért arra is, hogy az elektronikus adatszolgáltatásra kötelezett több mint 800 ezer vállalkozás közül még 200 ezer nem regisztrálta magát az okmányirodákban.

A tájékoztatón azonban elhangzott, hogy az adóhivatal egyelőre türelmes, és egy ideig még nem bünteti a mulasztókat.

A slágertémának számító vagyonosodási vizsgálatokról Varga Lászlóné, az APEH elnökhelyettese elmondta: a luxusingatlanokkal, a luxusgépkocsival rendelkező adózók, a tartósan veszteséges vállalkozások tagjai vagy a minimálbért bevallók számíthatnak vizsgálatra.

A 2006-os év tapasztalatairól példaként említette: átlagosan 10 millió forint be nem vallott jövedelmet tártak fel, és a megkezdett vizsgálatok 70 százalékánál állapítottak meg adóhiányt az ellenőrök.

Az elnökhelyettes kiemelte azt is, hogy a vagyonosodási vizsgálatoknál fokozottan ellenőrizni fogják a gázártámogatások esetleges igénybevételét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×