eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Semmit nem ad el a Malév, csak egy gépet

A Malév semmilyen vagyonelemét nem értékesítették a privatizáció folyamatában - mondta el az InfoRádióban a társaság vezérigazgatója. Az üzemanyag-csővezetéket eladnák, de egyelőre nincs rá vevő.

A Malév vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy semmilyen vagyonelemet sem értékesítettek a privatizáció alatt. Csak egy Boeing 767-300-as lízingelésére szerződtek le a 2007-es nyári menetrendtől, emiatt az egyik 767-200-as gépüktől a tervek szerint nyár végén megválnak.

A társaság az üzemanyag-csővezetéket szeretné eladni, de jelenleg nincs rá vevő. Ezzel kapcsolatban Gönci János elmondta: szóbeli egyezséget kötöttek az ÁPV Rt. vezetésével arról, hogy csak akkor készítenek elő bármilyen vagyonelemet érintő ügyletet, ha az a Malév vagyongyarapodásával jár, vagyis ha a könyv szerinti értéknél jelentősen magasabb áron lehet értékesíteni.

Erre is csak úgy kerülhet sor, ha az üzlet lezárása november 15-e után történik, amikor, ha nincs is nyertese a tendernek, de nyilvánvaló, hogy melyek azok a potenciális vevők, amelyekkel az ÁPV komolyan tárgyal. Az ügyletet csak akkor lehet lezárni, ha az illetők azt jóváhagyják - tette hozzá a Malév vezérigazgatója.

Gönci János kérdésre válaszolva elmondta: megpróbálja felkelteni a Malév iránti érdeklődést olyan potenciális befektetők körében, akik érdekeltek lehetnek a társaság megvásárlásában; erre megbízást is kapott az ÁPV Rt.-től.

Az üzletember ugyanakkor hangsúlyozta: tulajdonosi igényekkel ő sem személyesen, sem társaság tagjaként nem kíván részt venni a Malév privatizációjában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×