eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

A Magosznak nem tetszik a vidékfejlesztési stratégia

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szerint jelenlegi formájában elfogadhatatlan az Új Magyarország vidékfejlesztési stratégia - közölte a szervezet elnöke.

Jakab István úgy véli: a terv, amely hét évre meghatározná a magyar mezőgazdaság fontosabb fejlődési irányait, nem tartalmaz konkrétumokat, túl általános és nem szolgálja a vidéken élők érdekeit.

A fideszes országgyűlési képviselő hozzátette: a tervezetet a Magosz szerint vissza kell vonni, és új társadalmi vitában kell megfogalmazni azokat a valós célokat és eszközöket, amelyek a mezőgazdaság helyzetét hivatottak javítani.

A Magosz ezt már levélben is tudatta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel.

A tárca szerint nincs ok a visszavonásra

Ficsor Ádám, az agrártárca szakállamtitkára azt mondta: nincs ok arra, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium visszavonja az új Magyarország Program keretében indított agrár- és vidékfejlesztési stratégiai tervet.

Közölte: már a nyár közepén több ezer példányban eljuttatták a témát magyarázó és értelmező kiadványaikat a gazdálkodókhoz, a társadalmi és érdekvédelmi szervezetekhez.

Az Új Magyarország vidékfejlesztési stratégia terv révén az agrárgazdálkodók jelentős része juthat támogatáshoz - mondta Godó Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×