eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Minden, amit az új adókról tudni kell

A szolidaritási adó bevezetése nem egy szimpla adóemelés, mivel annak adóalapja is magasabb lesz, mint a társasági adó alapja - mondta az InfoRádióban a Deloitte Rt. adószakértője, aki szerint az elvárt minimumadó hatására egyre kevesebb cégnek éri majd meg igénybe venni a társasági adóhoz kapcsolódó kedvezményeket.

Oszkó Péter elmondta: míg a társasági adótörvény kedvezményt nyújtott azoknak a vállalkozásoknak, amelyek megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak, vagy beruházást valósítanak meg, az elvárt adó "bűnösnek kiáltja ki" azokat, akik igénybe veszik a kedvezményeket.

A jogszabály így megbünteti azokat, akik eddig komolyan vették a társasági adó kedvezményeit.

Az adószakértő elmondta azt is: a takarékbetét, a folyószámla, a kötvény és a befektetési jegy után is meg kell fizetni a kamatadót, vagyis az elért jövedelem 20 százalékát.

A belföldi hitelintézetek ügyfeleinek azonban a jövedelmet nem kell szerepeltetniük az adóbevallásukban. Az adót a pénzintézet automatikusan levonja a kamatjövedelemből.

Akik azonban külföldön fektetik be pénzüket, azoknak be kell vallaniuk a kamatokból származó bevételüket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×