Magyarország uniós csatlakozása óta szabadon jöhet be az EU tagállamaiból a sonka is az országba. Ezek minősége pedig, miközben megfelel a nemzetközi előírásoknak, sokszor rosszabb, mint a magyar termékeké - mondta az InfoRádiónak Kovács László.
A Délhús enök-vezérigazgatója szerint ezekben a gyengébb minőségű sonkákban lényegesen több a víz, és ennek megkötéséhez különböző adalékanyagokat, stabilizáló szereket alkalmaznak, amelyek az ezekre allergiásoknál akár komoly gondot is okozhatnak. Érdemes tehát elolvasni a címkét, különösen ha olcsó termékről van szó.
800 forint fölött már jó közepes minőségű sonkát kapni, de ha 1000 forintnál is többet rászán az ember a tradicionális húsvéti étekre, akkor már biztosan jó minőségű, magas hústartalommal rendelkező terméket tud vásárolni - mondta Kovács László.
A szakember szerint a húsvét nagyon jelentős időszak a húsipari cégek számára, hiszen nagy árbevételt jelent az ünnepi asztalon kötelező sonka. Ráadásul a húsvéti hétvégén a sonka mellett a nyershúsokból is több kerül az ünnepi asztalra.
A kecskeméti gyorshajtó kapott egy 468 ezres csekket, aztán még valamit