eur:
395.61
usd:
366.75
bux:
65585.35
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Olcsó sonkának túl sok a leve

A közelgő ünnepi hétvége előtt minden boltot elöntenek a sonkák. Az uniós országok számára nyitott magyar piacon érdemes alaposan megnézni, tulajdonképpen mit is kínálnak sonka néven, sokszor feltűnően alacsony áron - figyelmeztetett a Délhús elnök-vezérigazgatója.

Magyarország uniós csatlakozása óta szabadon jöhet be az EU tagállamaiból a sonka is az országba. Ezek minősége pedig, miközben megfelel a nemzetközi előírásoknak, sokszor rosszabb, mint a magyar termékeké - mondta az InfoRádiónak Kovács László.

A Délhús enök-vezérigazgatója szerint ezekben a gyengébb minőségű sonkákban lényegesen több a víz, és ennek megkötéséhez különböző adalékanyagokat, stabilizáló szereket alkalmaznak, amelyek az ezekre allergiásoknál akár komoly gondot is okozhatnak. Érdemes tehát elolvasni a címkét, különösen ha olcsó termékről van szó.

800 forint fölött már jó közepes minőségű sonkát kapni, de ha 1000 forintnál is többet rászán az ember a tradicionális húsvéti étekre, akkor már biztosan  jó minőségű, magas hústartalommal rendelkező terméket tud vásárolni - mondta Kovács László.

A szakember szerint a húsvét nagyon jelentős időszak a húsipari cégek számára, hiszen nagy árbevételt jelent az ünnepi asztalon kötelező sonka. Ráadásul a húsvéti hétvégén a sonka mellett a nyershúsokból is több kerül az ünnepi asztalra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×