INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A Stadler felmondta a kooperációs szerződést

InfoRádió / MTI
A svájci Stadler AG. felmondta a Ganz Transelektro Közlekedési Rt.-vel kötött kooperációs szerződést, amely a MÁV-nak szállítandó 30 plusz 30 Flirt motorvonat közös gyártására vonatkozott - mondta a Stadler 100 százalékos tulajdonában álló Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A szerződés felmondásáról szóló iratot Peter Jenelten, a Stadler AG alelnöke adta át a Ganz Transelektro Közlekedési Rt. illetékes vezetőjének.

Dunai Zoltán hozzátette: a hétfői felmondás hátterében az áll, hogy a kooperációs szerződésnek március 27-én már hatályba kellett volna lépnie, de még a tárgyalások sem kezdődtek el a Stadler és a GTK Rt. között.

A kooperációs szerződés értelmében a Stadlernél készülő 30 plusz 30 motorvonat végszerelését részben Magyarországon, a GTK által megvásárolt MÁV Északi Járműjavító Kft.-nél végezték volna, és ennek első lépéseként a Transelektro egymilliárd forintos tőkeemelés mellett beruházást indított volna, amelynek eredményeképpen lehetővé vált volna a 73 méter hosszú szerelvények összeszerelésére alkalmas csarnok kialakítása.

A címlapról ajánljuk