eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz

Kisegíti a baromfiágazatot az unió

Az Európai Unió segíteni igyekszik a madárinfluenza miatt nehéz helyzetbe jutott baromfiágazaton, amely eddig semmilyen támogatást nem kapott. A tervek szerint a forrásokat a közös brüsszeli kasszából és külön tagállami befizetésekből biztosítanák.

A madárinfluenza miatt a baromfihús fogyasztása valamennyi tagállamban visszaesett. A skandináv országokban kevésbé, Olaszországban mintegy hetven százalékkal.

A mezőgazdaságért felelős biztos Brüsszelben bejelentette: az EU segíteni fog, és azt javasolta, hogy a tagállamok és az unió fele-fele arányban osztozzanak a költségeken.

A részleteket a következő egy-két hétben dolgozzák ki. Az már most biztosnak látszik, hogy nem csak a tenyésztők kaphatnak kompenzációt, hanem támogatás járhat a hűtőházi tárolásért, a korai vágásért, és a feldolgozóknak is jutna valamekkora összeg.

Az unió eddig nem támogatta a baromfi ágazatot, annak állami dotálást egyenesen tiltotta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek vasárnap Madrid utcáin, tiltakozva a katalán tiltakozva a katalán függetlenségi pártok amnesztiakövetelése ellen a spanyol konzervatív Néppárt (PP) által szervezett megmozduláson. Alberto Núnez-Feijóo pártelnök a demonstráció során alkotmányellenesnek nevezte, hogy a korábban elítélt katalán szeparatisták amnesztiát kaphassanak, miután véleménye szerint a szavazók a júliusi parlamenti választásokon "nem az alkotmányos rend megváltoztatására voksoltak".

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×