eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Óv a választási ígéretek betartásától a hitelminősítő

Nem tenne jót Magyarország adósosztályzatának a választási kampány során elhangzó tervek megvalósítása - jelentette ki a világ egyik legnagyobb hitelminősítő intézetének egyik igazgatója, aki utalt tett arra, hogy a cég megvárja az őszi helyhatósági választásokat a magyar adósosztályzat esetleges módosításával.

A Standard & Poor's hitelminősítő európai szuverén besorolásokért felelős igazgatója szerint eddig egyik nagy politikai tábor sem állt elő hiteles költségvetési konszolidációs programmal.

Moritz Kraemer úgy vélte: adócsökkentési és kiadásnövelő ígéretek hangzanak el, márpedig nem tenne jót Magyarország besorolásának, ha ezeket a "költséges, populista terveket" megvalósítanák.

Romolhat a magyar adósosztályzat

A Standard & Poor's tudja, hogy az új kormány keze a helyhatósági választásokig meg lesz kötve. Ha viszont utána sem születik megfelelő kormányzati tervezet, akkor romolhat a magyar adósosztályzat - jelentette ki a hitelminősítő londoni igazgatója.

Moritz Kraemer megjegyezte: ha az új kormány hivatalba lépése után azonnal "populista" adócsökkentési vagy jelentős kiadásnövelő intézkedéseket tesz, "esetleg nem várjuk meg a helyi választásokat".

A kutató áfaemelést és átszervezést vár

Korábban az InfoRádióban a Kopint-Datorg kutatási vezérigazgató-helyettese azt mondta: az ország pénzügyi egyensúlyát teszi kockára a nyáron hivatalba lépő új kormány, ha szeptemberig nem teszi meg a szükséges megszorító intézkedéseket.

Palócz Éva szerint ennek egyik útja az élelmiszerek 15%-os áfájának 20%-ra történő emelése, másrészt az államigazgatás átszervezése lehet.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×