INFORÁDIÓ 
2020. február 26. szerda
Géza

Reptérprivatizáció: elfogadhatatlan siker?

Infostart / InfoRádió

A pénzügyminiszter sikeresnek tartja a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport privatizációját. Veres János az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén azt mondta: kedvezőbb ajánlatok is érkezhettek volna a cég részvényeire, ha nem vált volna politikai kérdéssé a magánosítás.

Veres János pénzügyminiszter a testület előtt hangsúlyozta: a kormány kitart a korábban elhatározott privatizációs stratégia végrehajtása mellett.

A Budapest Airport Rt. magánosítására három kötelező érvényű ajánlat érkezett. A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy az ÁPV Rt. csütörtökön hirdet eredményt.

Korábban Deutsch Tamás fideszes képviselő megerősítette: pártja a vagyonértékeléssel összefüggő kérdések tisztázásáig a magánosítás felfüggesztését kéri.

Közben lezárult az egyeztetés a munkavállalók és az ÁPV Rt. között a privatizációról. Az üzemi tanács egyetlen befektetői ajánlatot sem tart elfogadhatónak. Kovács Zoltán, az érdekképviselet elnöke azt mondta: minden törvényes eszközt igénybe vesznek véleményük közzétételére.

Kapcsolódó hang

Tudósítás a Költségvetési Bizottság ülésérõl
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018