eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Nyitókép: Pixabay

Két nagy dobással újít a YouTube

Bevetik a mesterséges intelligenciát is.

Két új funkció tesztelését is megkezdték a YouTube-nál. Az egyik az élő csevegés MI-alapú összegzése, ami például az élő közvetítések mellett kialakuló beszélgetéseknél jöhet jól. Az összegzések a beszélgetés tetején, egy banneren belül fognak látszani, bár a fejlesztésről beszámoló hvg.hu szerint jó kérdés, miként kezeli majd a mesterséges intelligencia az irdatlan sok troll kommentet. Azt azonban a fejlesztők megígérték, hogy a trágár bejegyzések és a "gyanúsnak" ítélt és további ellenőrzésre visszatartott kommentek nem kerülnek bele az összegzésbe. Az MI egyelőre csak angol szöveget tud értelmezni és összegezni.

A másik újdonság a csatornák QR-kód-alapú megosztásának lehetősége. Az azonosítót bármely reklámfelületen elhelyezve rögtön a YouTube-csatornára vezethető az érdeklődő.

  • A tartalomgyártók a Te menüponton belül, a Csatorna megosztása – QR-kód opciót kiválasztva generálhatnak saját kódot.
  • A felhasználók az adott tartalomgyártó adatlapján, a hárompontos menüt megnyitva, és ott a Megosztás – QR-kód opciót választva tudják megtekinteni az videós kódját.

A két funkció jelenleg a felhasználók egy részénél érhető el tesztjelleggel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×