eur:
396.43
usd:
370.34
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
Nyitókép: Pixabay

Két nagy dobással újít a YouTube

Bevetik a mesterséges intelligenciát is.

Két új funkció tesztelését is megkezdték a YouTube-nál. Az egyik az élő csevegés MI-alapú összegzése, ami például az élő közvetítések mellett kialakuló beszélgetéseknél jöhet jól. Az összegzések a beszélgetés tetején, egy banneren belül fognak látszani, bár a fejlesztésről beszámoló hvg.hu szerint jó kérdés, miként kezeli majd a mesterséges intelligencia az irdatlan sok troll kommentet. Azt azonban a fejlesztők megígérték, hogy a trágár bejegyzések és a "gyanúsnak" ítélt és további ellenőrzésre visszatartott kommentek nem kerülnek bele az összegzésbe. Az MI egyelőre csak angol szöveget tud értelmezni és összegezni.

A másik újdonság a csatornák QR-kód-alapú megosztásának lehetősége. Az azonosítót bármely reklámfelületen elhelyezve rögtön a YouTube-csatornára vezethető az érdeklődő.

  • A tartalomgyártók a Te menüponton belül, a Csatorna megosztása – QR-kód opciót kiválasztva generálhatnak saját kódot.
  • A felhasználók az adott tartalomgyártó adatlapján, a hárompontos menüt megnyitva, és ott a Megosztás – QR-kód opciót választva tudják megtekinteni az videós kódját.

A két funkció jelenleg a felhasználók egy részénél érhető el tesztjelleggel.

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×