eur:
396.71
usd:
371.44
bux:
71013.43
2024. június 27. csütörtök László
Fiatal nő egy párakapunál hűti magát a hőségben az egri Széchenyi István utcában 2019. június 26-án. A hőség miatt az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Veszélyben a melegrekord, de már kanyarban a fordulat

Emelkedik a hőmérséklet, szerdán a melegrekord is veszélybe kerülhet. A további melegedést egy súroló hidegfront akasztja meg, ami miatt északon, északkeleten 30 fok alá süllyed vissza a maximum. Ugyanakkor a Dél-Alföldön végig 35 fok körüli csúcsérték lesz a jellemző.

Ma egy nyugat-európai ciklon előoldalára kerülünk, ezért délnyugat felől továbbra is száraz, de már pár fokkal melegebb légtömeg érkezik fölénk. Napról napra emelkedik a középhőmérséklet, csütörtökön azonban egy hidegfront miatt a melegedés átmenetileg megtorpan.

Szerdán napközben délnyugati irányú lesz a szél, ami időnként megélénkül; a Dunántúlon erős széllökések is lehetnek. 32 és 37 fok közé melegszik a levegő, továbbra is sok lesz a napsütés, legfeljebb kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen – hangzik el a HungaroMet videós előrejelzésében.

Az érkező hidegfront hatására csütörtökön már északnyugatira fordul a szél, amivel pár fokkal hidegebb levegő érkezik az Észak-Dunántúlra, illetve az északkeleti országrészre, a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon azonban továbbra is tartani fogja magát a 30 Celsius fölötti csúcshőmérséklet. Csapadék nem várható, legfeljebb kicsivel több gomolyfelhő lesz az égen.

A hőség várhatóan pénteken tetőzik, akkor egy újabb hidegfront érkezik majd, aminek hatására már nagyobb területlen hűl le a levegő, de még így is lesznek olyan helyek, ahol 30 fok fölött alakul majd a csúcshőmérséklet. A front előtt és után újra nagyobb eséllyel alakulhatnak ki helyi záporok, zivatarok.

Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×