eur:
387.22
usd:
357.45
bux:
67974.02
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Deseda tó
Nyitókép: Kaposvári önkormányzat

Homokos strandot kap az egyik legnépszerűbb magyar üdülőtó

A vízügyi hatóság engedélyével megvalósuló beruházásról azért döntött az önkormányzat, mert a Deseda egyre népszerűbb a kaposváriak és a turisták körében.

Homokos strandot alakíttat ki a kaposvári önkormányzat a városhoz közeli Deseda tónál a következő másfél évben - közölte Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a somogyi vármegyeszékhelyen. 570 millió forintot költenek a plázsra, a mederkotrásra, az iszapot felfogó, ezáltal a vízminőséget javító, 60 méteres kőgát építésére, továbbá a vízi mentés feltételeinek javítására és a kerékpáros hidak felújítására.

A homokos plázs 200 méter hosszú lesz, a célja, a fürdőzők ne az iszapba lépjenek bele a vízben. A zöldterület megmarad, füves marad a strand mellett, csak közvetlenül a vízparti részt borítják homokkal (a nyitóképen a látogatóközponttól jobbra látható partszakaszt) - derült ki az önkormányzat közléséből.

Szita Károly utalt rá, eddig mintegy 5 milliárd forintot költöttek a tóhoz kapcsolódó fejlesztésekre.

Fekete Istvánról elnevezett látogatóközpont, bicikliút, parkolók épültek, átalakították a büfésort, megújult a csónakház és folyik a kemping kivitelezése - sorolta a politikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×