eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Next customer please sign on checkout
Nyitókép: Peter Dazeley/Getty Images

Veszekedés és bunyó a boltokban – hogyan járjunk túl a gyors kasszások eszén?

A nagy diszkontláncok szerint a vásárlók érdekeit nézik, ugyanis a legtöbben nem szeretnek sokáig sorban állni.

Egy brit férfi az egyik TikTok-videójában azt mutatja be, milyen praktikus megoldással lehet megakadályozni a bevásárlóközpontokban, üzletekben a kasszásokat abban, hogy túl gyorsan pakolgassák tovább a megvásárolt termékeket a szalagról. Sok vásárló ugyanis nem tudja ennek a tempónak megfelelően elrakni az árucikkeket. A férfi szerint a legtöbbször beválik az a trükk, ha a bevásárlókosarunkat a lehető legközelebb toljuk a pulthoz, így a pénztáros kezei közül egyből be tudjuk dobálni a termékeket.

@cookingwithtubz2 #aldi #howitworks #packing #shopping #easy ♬ original sound - Cooking with Tubz

A boltok többsége szerint is ez a megfelelő bevásárlási magatartás, ezért alakítanak ki külön pakolórészeket a kasszáktól távolabb. Az üzletek természetesen azon az állásponton vannak, hogy a kassza közeli tér nem a pakolást, hanem a vásárlást szolgálja. Aki ennek megfelelően cselekszik, azt nem is zavarja a gyors kasszás, illetve nem is tartja fel a sort.

A Pénzcentrum azt írja, vannak még egyéb praktikák is, ilyen például az, ha játszunk a futószalagra való pakolással. A legtöbb helyen ugyanis a kasszáknál mérik le a gyümölcsöt vagy a zöldséget és ott ütik be a pékáruk árát is. Aki pedig szeretné megakasztani a kasszások lendületét, kis időt szerezhet azzal, ha a pékárut, gyümölcsöt, zöldséget külön helyekre helyezi el a szalagon.

A Pénzcentrum szavazásán – amelyen mintegy 40 ezren mondták el véleményüket – 10 válaszolóból 6 azt jelezte, hogy nem tud lépést tartani a túl gyors pénztárosokkal. Ez a tempó számtalanszor szül komoly konfliktusokat a vásárlók és a kasszások között. Leggyakrabban azért alakul ki marakodás, mert

az emberek többsége azonnal csomagolna már a kasszánál, ahelyett hogy ezt a fizetés után, az erre külön fenntartott helyen tenné.

A gyorsan kasszázó boltok azzal védekeznek, hogy a vásárlói igényeket tartják szem előtt, mondván az emberek nem szeretnek sokáig sorban állni.

A gyors kasszázással kapcsolatban a legtöbben az Aldira és a Lidlre panaszkodnak idehaza. Egy üzletvezető azt mondta a Pénzcentrumnak, hogy azokban a boltokban, ahol nagyobbak az elvárások, folyamatosan pörögni kell és külön kérés az is, hogy gyorsak legyenek a kasszánál ülve, hiszen nekik az árufeltöltéssel is foglalkozniuk kell.

A lap azt írja, a 30 fölötti szkennelt cikk/perc mutató már gyorsnak számít, igaz a lassabb helyeken ez 25-30 vagy még kevesebb is lehet. A nagyobb boltokban, diszkontláncoknál – így például az Auchanban is – pedig könnyen felcsúszhat 40 fölé is az egy perc alatt szkennelt árumennyiség.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×