eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma
bicycle passes through pedestrian strips in city
Nyitókép: ambrozinio/Getty Images

Bevágódik a Google az autózóknál egy androidos újdonsággal

Egy appot fejleszt arra, hogy autós kamera válhasson a mobilokból, trükkök nélkül.

Váratlan funkció szűk körű próbálgatásába kezdett a Google: az újabb Pixel mobilokon az autóbalesetek detektálását is lehetővé tevő Személyes biztonság mobilappjában tesztelni kezdte az autós kamera működési módot - írta az Origo. Nem kell nagy varázslatra gondolni: a műszerfal tetejének megfelelő pontjára rögzített Pixel mobilokkal rögzíthetővé válhatnak az utazások.

És mégis miért jobb ez, mintha valaki végigvideózná az utazását? Az appban tesztelni kezdett funkció úgy lett beállítva, hogy percenként legfeljebb 30 MB helyet foglaljanak a felvételek, illetve három nap után automatikusan törlődnek a szükségtelen videók.

Rögzítés közben a telefon használható marad navigációra és egyéb célokra, de ha nincs szükség rá, akkor akár ki is kapcsolható az érintőkijelzője. Hasznos még, hogy a telefon és az autó közti Bluetooth-kapcsolat létrejötte automatikusan elindíthatja a felvétel készítését.

A teszten remélhetőleg az is kiderül, hogy bírják az intenzív videózást a telefonok akksijai, egyrészt töltöttséggel, másrészt elkerülhető-e a túlzott melegedés, ami miatt védekezésképp akár ki is kapcsolhatják a rögzítést.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×