eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
bicycle passes through pedestrian strips in city
Nyitókép: ambrozinio/Getty Images

Bevágódik a Google az autózóknál egy androidos újdonsággal

Egy appot fejleszt arra, hogy autós kamera válhasson a mobilokból, trükkök nélkül.

Váratlan funkció szűk körű próbálgatásába kezdett a Google: az újabb Pixel mobilokon az autóbalesetek detektálását is lehetővé tevő Személyes biztonság mobilappjában tesztelni kezdte az autós kamera működési módot - írta az Origo. Nem kell nagy varázslatra gondolni: a műszerfal tetejének megfelelő pontjára rögzített Pixel mobilokkal rögzíthetővé válhatnak az utazások.

És mégis miért jobb ez, mintha valaki végigvideózná az utazását? Az appban tesztelni kezdett funkció úgy lett beállítva, hogy percenként legfeljebb 30 MB helyet foglaljanak a felvételek, illetve három nap után automatikusan törlődnek a szükségtelen videók.

Rögzítés közben a telefon használható marad navigációra és egyéb célokra, de ha nincs szükség rá, akkor akár ki is kapcsolható az érintőkijelzője. Hasznos még, hogy a telefon és az autó közti Bluetooth-kapcsolat létrejötte automatikusan elindíthatja a felvétel készítését.

A teszten remélhetőleg az is kiderül, hogy bírják az intenzív videózást a telefonok akksijai, egyrészt töltöttséggel, másrészt elkerülhető-e a túlzott melegedés, ami miatt védekezésképp akár ki is kapcsolhatják a rögzítést.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×