eur:
389.76
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Szó bennszakad – Tulajdonosa helyett, de annak hangján beszélhet majd az iPhone

A használó hangjának digitális reprodukciója a fogyatékossággal élőkön segíthet.

Az úgynevezett saját hang funkció az iOS 17 részeként érkezhet és az élő beszéd funkcióval együttműködve lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rögzítsék hangjukat és annak segítségével kommunikáljanak hanghívásokon vagy olyan platformokon, mint például a FaceTime - írja a Sky News.

A felhasználóknak ehhez 15 percnyi saját hangot kell rögzíteniük készülékükkel, mely az élő beszéd funkció segítségével a telefonba bevitt szövegek akár saját hangjukon szólalhatnak meg a későbbiekben. Egyes gyakran használt kifejezéseket gyorsbillentyűkként rögzíthetnek is. A saját hang használatára személyes hangmodell létrehozása után nyílik lehetőség, egyébként Siri olvassa fel helyettük a szövegeket.

Az újítás olyan embereknek lehet segítség, akik például ALS-ben szenvednek: az amyotrófiás laterálszklerózis hatására az érintettek idővel elveszíthetik beszédképességüket.

Az ALS-sel élő Philip Green, aki már tapasztalja hangszálainak gyengülését és a kommunikáció nehezedését, azt mondja, nagyon fontos számára, hogy tovább tudjon kommunikálni családtagjaival.

"Ha elmondhatod nekik, hogy szereted őket, ráadásul olyan hangon, mint a sajátod, az a világon mindent megváltoztat - és az, hogy mindössze 15 perc alatt képes vagy létrehozni a szintetikus hangodat az iPhone-odon, rendkívüli" - mondta.

Még nem ismert, hogy mikortól válik elérhetővé ez az iPhone-funkció, de valószínű, hogy még az idei évben.

Egy másik, Point And Speak nevű funkció lehetővé teszi majd, hogy a felhasználók a kamera előtti szövegekre mutassanak az ujjukkal, amit az alkalmazás felolvas. Ez a funkció csak a beépített LIDAR-érzékelővel rendelkező Apple-készülékeken fog működni - a techóriás iPhone és iPad modelljei közül a drágábbak között. A hír a június 5-i Worldwide Developers' Conference előtt érkezteti, ahol az Apple várhatóan bemutatja első virtuális valóság headsetjét is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×