eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Naplemente után Nagykanizsánál 2022. december 26-án este.
Nyitókép: MTI/Varga György

Kitart a hideg, tiszta idő, de már látszik, mikor jön a változás

Fagyos éjszakák, épp csak pluszba harapó napi maximumok után a hétvégén jön a melegedés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint Európa nagy részének időjárását anticiklon alakítja. Miközben a magasnyomású légköri képződmény nyugati részén a csúcsérték jobbára 10 fok felett, a Földközi-tenger nyugati medencéjében van, ahol 20 fok körül alakul, addig a keleti peremén az észak felől leszivárgó hideg, fagyos levegő egészen a Balkán-félsziget déli részéig eljutott. Mozgalmasabb időt az 55. szélességi körtől északabbra elvonuló frontok, illetve a Törökország felett örvénylő ciklon okoz.

A Kárpát-medence az említett anticiklon peremén helyezkedik el, lényeges időjárás-változás a következő 36 órában nem várható.

Kedden túlnyomóan napos időben lesz részünk, csak hazánk keleti felében lehet időszakos felhőzetnövekedés. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet napközben a Dunántúlon és a keleti megyékben élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -10 és -5 fok között alakul, de a fagyzugos, szélcsendes helyeken ennél több fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +4 fok között valószínű.

Simon Gergő meteorológus a videóban elmondja, hogy pár napig marad a hideg, tiszta idő, a hétvégére viszont felmelegedés várható.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×